Vaalit käyty

Tiistai 11.4.2017

Vaalit on käyty ja tulos sellainen kuin ansaittiin, aina ei voi voittaa. Nyt on hirveä haloo mediassa kun PS:lle tuli turpiin ja ihmettelevät miksi näin kävi. Jos tarkastellaan asiaan puolueen ideologian kannalta niin lupauksia ei ole petetty mutta maailman tapahtumat ja maahanmuutto 2015 oli niin valtavia ettei teot olleet mitään sen rinnalla. Toinen syy on media joka on haukkunut PS:a enemmän kuin muita puolueita yhteensä - tästä seurauksena se että kansa näkee sen mitä valtamedia kertoo. En usko riidat ja näkemyserot olisivat olleet syypäitä tähän laskuun. Olkoon miten on, tilanne on se että PS on aallonpohjalla ja saa uuden puheenjohtajan kesällä, sen jälkeen alkaa uusi alku ja uudet kujeet.

Kiitän kaikkia äänestäjiäni luottamuksesta, äänet riittivät 2. varasijalle kunnanvaltuustossa. Tämä tarkoittaa sitä että minua tullaan näkemään harvoin kuntapolitiikassa mutta tulos on se minkä ansaitsin. Nyt on hyvä hetki keskittyä muihin asioihin ja ladata akkuja - siellä on ilman minuakin hyvä porukka joka ajaa maalaisjärjellistä politiikkaa :-)

Kommentoi kirjoitusta.

Maailma muuttuu

Keskiviikko 1.3.2017 - Jarno Ruusala

Tuusulan Kokoomus päätti laittaa kartanolle pari valtuutettua ja muutaman muunkin. Minulle asia tuli täytenä yllätyksenä, kuten talvikin aina tuppaa tulemaan. En ota kantaa oliko hyvä vai huono asia mutta sanon sen että maailma muuttuu tällä hetkellä kovaa kyytiä, tapahtuu ja yhtä ja toista - meidän kaikkien tulee olla ajanhermoilla koska jos emme ole, emme pysy matkassa mukana - maailma kun muuttuu, tulee myös päättäjien ja päätöksen teonkin muuttua.

Perussuomalaisia ollaan jatkuvasti hautaamassa elävältä, milloin mistäkin asiasta. Toisaalta se on hyvä että meitä tarkkaillaan, se pitää meidät hereillä ja näin pystymme vastaamaan kaikkein parhaiten arjen ja maailman haasteisiin koska olemme ja joudumme olemaan aina hereillä. Aika on ajanut monien muiden vanhojen puolueiden ohi ja siitä merkkinä maailman ja Suomenkin tapahtumat - jos joku esittää jotain uutta, se ollaan ampumassa heti alas koska "näin ei ole toimittu aiemmin". Trump on hyvä esimerkki siitä kun ehdotetaan uudistuksia maan politiikkaan niin alkaa kauhea itku ja haukkuminen kun Trump pitikin lupauksensa ja vielä konkretisoikin niitä parhaillaan. Mikään yrityskään ei voi menestyä jos se valmistaa samaa tuotetta tai palvelua muuttamatta sitä, kansa kyllästyy - samoin käy politiikoille ja politiikassa ja monessa muussa asiassa jos ei ymmäretä muuttua.

Kommentoi kirjoitusta.

Pitkästä aikaa tärkeällä asialla

Sunnuntai 22.1.2017 - Jarno Ruusala

Pitkästä aikaa otan blogin työnalle.

Päivän lehdessä on hyvä ja ajankohtainen asia työilmapiiristä:

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000005053403.html

Näyttää olevan samat ongelmat myös täällä Suomessa kun työntekijöistä ei piitata ja raha menee kaiken edelle, vallan kanssa käsi-kädessä.

Tämä on sellainen asia johon myös kuntapäättäjien tulee ottaa kantaa. Politiikkojen tehtäviin kuuluu toimia myös kuntien omistamien yhtiöiden suurin valta ja hallinta, joten otettakoon tämä kärkihankkeeksi jatkossa, turhien lupauksien sijaan. Tähän asiaan voidaan puuttua ja lupaukset paremmasta voivat olla realistisia, muiden unelmahöttöjen sijaan.

Olkoon miten tahansa, jokainen tietää että työntekijä on se joka pitää toimintaa yllä on yrityksen voimavara, ei siinä raha ja valta tätäkään peliä ratkaise, työntekijän eduksi.

On kilpailukykysopimusta, yhtiöittämisä, rakenteellisia uudistuksia, irtisanomisia (irtisanotaan työtekijöitä), selityksiä jne. mutta tälläkö se työtekijä alkaa parhaiten toimimaan - ei todellakaan, jokainen sen näkee että ei toimi. Tarvitaan pitkäjänteistä työtä, ja esimerkkinä voisi toimia kuntien ja kaupunkien omistamat yhtiöt, säätiö jne., eli:

  • valta tulee säilyttää niillä jotka 4 vuoden välein valitaan uudelleen ja tai laitetaan vaihtoon
  • toiminta tulee olla valvottua ja avointa
  • työntekijöiden hyvinvointi etusijalle (siinä kikyä kerrakseen)
  • huonot johtajat tulee siirtää sivuun eikä heitä tule tästä palkita uudella huippuviralla

Tähän ei tarvita siis professoreja eikä yli-oppineita, riittää kun jokainen miettii itse miten häntä tulee kohdella ja mikä on hänelle parasta, riittää se perusoppimääräksi tälle kehitykselle.

Itse nämä epäinhimillisyydet kokeneena tiedän mistä puhun.

Jarno

Kommentoi kirjoitusta.

Suomen tila..

Sunnuntai 23.8.2015 - Jarno Ruusala

Euro euro ja euro. Siinä syy Suomen pahoinvointiin. Jokainen tietää että nämä yhteiskuntasopimukset nollasumma-peleineen ja desimaaleineen ei tuo tai toisi sovittua hyötyä Suomen kasvulle. Siksi että näissä pelataan desimaalien kanssa tai muutamien prosenttien kanssa. Oman valuutan devalvoiminen toisi kymmenien prosenttien edun viennille ja se auttaisi. Tokihan euron aikanakin saataisiin sama tilanne päälle jos palkkaa, eläkkeita ja tukia leikattaisiin kymmeniä prosentteja. Ei ole sama että oman valuutan aikana devalvoidaan valuuttaa esim 20%, euron aikana palkkojen pitäisi joustaa paljon enemmän koska kaikki ongelmat eivät johdu suoraan palkoista vaan monista muistakin tekijöistä.

Perskuta, nyt keskustelua eurosta erosta jos halutaan Suomi nousuun, älkää ainakaan EK:ta kuunnelko, heillä ei ole kuin oma lehmä ojassa ja puhua euron plsta vaikka varsin hyvin tietävät että euro on pahin uhkamme nyt ja tulevaisuudessa.

Kommentoi kirjoitusta.

Kuntapäättäjistä ammattipolitiikkoja?

Maanantai 1.6.2015

Tästä keskusteltiin Tuusulan kunnan seminaarissamme muutama kk sitten kun asian esille nostin. Mielestäni nykyinen valtuusto on turhan suuri ja sen supistaminen 1/3 osaan nykyisestä olisi hyvä. Tuolla porukalla ryhdyttäisiin tekemään päivätyötä kunnan hyväksi. Tästä hyötyisi kunta ja kuntalaiset:

- keskittyminen täysipäiväisesti kunnan asioihin (koko päivä käytettäisiin asioiden hoitoon, nykyisen silloin-tällöin hoitamisen sijasta)

- kustannussäästöt (tehokkuus ja ajankäyttö toisi säästöjä)

- pienemmällä porukalla parempia päätöksiä, jäisi vähemmän sijaa kompromisseille

- ja paljon muuta...

http://yle.fi/uutiset/kuntapoliitikoista_ammattipaattajia_valtuutetuiksi_sopivat_nyt_tyottomat_opiskelijat_ja_elakelaiset/8027456

Tuusulan kunnan yli 200 miljoonan vuotuisen budjetin pyörittäminen ei ole eikä saa olla leikin asia. Pelkkää matematiikkaa ja loppu parempaa elämää kunnassa.

Kommentoi kirjoitusta.

Suomalaisten ostovoima

Maanantai 27.4.2015 - Jarno Ruusala

Paljon on kuultu puhetta ja höpinää siitä miten rikas ja hyvinvoipa maa tämä Suomi oikein on - bkt on aina ollut vertailun perusteena mutta siitä on jätetty pois ostovoima, "ostovoimapariteetti" nk. se oikein sanotaan.

Mielenkiintoista on että Suomi joka on korkeasti verotettu maa osallistuu matalamman verotuksen ja paremman ostovoiman omaavan maan tukemiseen, koskien Irlantia, jota ollaan tukipaketeilla tuettu.

Toinen huomioni keskittyy Britanniaan joka myös "paremmuudellaan" on Suomen yläpuolella ja jonka EU:n jäsenmaksualennuksia on Suomikin mukana maksamassa.

Eihän näissäkään asioissa puhuta "kuin" muutaman miljardin (usempi vuosi) tai useiden satojen miljoonien (vuoden aikana) menetyksestä. Mutta niin ironista silti nämä valheet joita kansan ympärille on kiedottu.

Rahassa ajateltuna se ei ole jonkun mielestä paljoa mutta jokainen voi miettiä asiaa niin että kuinka paljon duunarin tai valkokauluskansalaisen veroeuroja pitää kerätä että saadaan miljardi kasaan.

kevennys: "Autoveroa ei tietenkään (sanoi Lauri Ihalainen PS LEHTI 2015, ilmestyi vaalien jälkeen) voi poistaa"; silloinhan me jouduttaisiin laittamaan pian pannaan nämä tukipaketit ja muiden maiden jäsenmaksualennukset.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_valtioista_asukaskohtaisen_bruttokansantuotteen_mukaan_%28PPP%29

Kommentoi kirjoitusta.

Kreikka "kolmonen" tulossa...

Sunnuntai 5.4.2015 - Jarno Ruusala

Äänestämällä keskustaa, olet Kreikka 3:n tukipaketin kannalla. Eli, luvassa on samaa hulvatonta menoa jossa Suomalaisten vaivoin keräämiä verovaroja jaetaan pankeille vakuudeksi jotta Kreikan pohjaton kaivo saa hetkellisesti täytettä. On täysin vastuutonta elää itse velaksi ja lainoittaa velan otolla muita velkaisia maita - ei tämmöinen voi toimia.

Ohessa Jan Hurrin analyysi, joka vihjaa karua kieltä siitä että "Kreikka kolmonen" on tulossa mutta siitä ei keskkokdem-puolueet ääneen sano, HS:n pääkirjoituskin taannoin kirjoitti ja "ohjeisti" lukijoitaan että "Kreikka ei ole vaaliteema" - no, kansa kuuntelee ja uskoo jos tahtoo mutta olisiko aika vihdoin ottaa ohjat omiin käsiin eikä mennä sen mukaan mitä valtamedia (IL, HS, YLE) sanoo tai käskee.

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2015/04/05/eihan-puhuta-kreikasta-ennen-vaaleja-eihan/20154215/12?pos=tuoreimmat

http://timosoini.fi/2015/02/kreikka-ei-ole-vaaliteema/

ps. oven takana kolkuttelee jo Ukraina ykkönen, eli tukipaketteja uskoakseni jo komissiossa sorvataan, ja sinä maksat.

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvä syy äänestää Suomen puolesta

Sunnuntai 15.3.2015 - Jarno Ruusala

Vaalit lähestyy kovaa vauhtia ja nyt on järkevä hetki antaa ääni muutosten tuulille.

Viime viikolla Kokoomuksen tilaama raportti (http://vnk.fi/julkaisu?pubid=4003) kertoo siitä mitä Suomen pitäisi tässä heikossa tilanteessa tehdä; heidän mukaansa suurtyöttömyyden maassa pitää lisätä työvoiman saatavuutta(1.). Lisäksi he vaativat palkkamalttia, eli ts. palkkojen leikkausta (2).

1. Suomessa on eri arvioiden mukaan puoli miljoonaa työntöntä niin miksi ihmeessä joku voi ehdottaa että työvoiman saatavuutta pitää lisätä kun ei omalle porukalekkaan riitä töitä. Työttömyysmenot ovat huipussaan ja kansa voi huonosti - uutta työvoimaa ulkomailta hakemallako se asia parantuu. Ei todellakaan vaan työttömät pitää saada töihin, senhän se järkikin jo sanoo

2. Palkkamalttia ajavat eivät näytä ajattelevan koska palkkamaltti tarkoittaa pitkässä juoksussa palkkojen leikkausta koska hinnat nousee ja ostovoima hiipuu, eli tässäkin on tämä paljon puhuttu sisäinen devaltio esille pantuna mutta sitähän ei kansalle sanota. Lisäksi palkkamaltilla ostovoima heikentyisi entisestään, jo muutenkin alhaisen ostovoiman maassa - tässkään ei ole mitään järkeä vaan jonkun eturyhmän etupiiriajattelusta on suoranaisesti kyse.

Viime viikolla julkaistiin myös toinenkin raportti Suomen tilasta (http://www.labour.fi/ptTjaYartikkeli.asp?ArtikkeliID=328&LehtiID=99) mutta jostain kumman syystä se ei saanut julkisuutta juuri lainkaan, miksei? Siksi koska sen tulokset ovat vastoin etupiirien ajattelua. Eli siinä kerrottiin Suomen ongelmiksi korkeaa verotusta ja kysynnän heikkoutta, työvoiman lisääminen olisi myrkkyä Suomelle - kyseessä siis täysin erilaiset tulokset mutta syykin on selvä, se ei ole EU:n eikä komission alaisten etupiirien haluama tulos.

Suomen ongelma ei ole duunarien palkat eikä työvoiman saatavuus koska Suomessa on verrattain pienet palkat ja työttömiäkin niin pirusti, näihin itsestään selvyyksiin ei olisi tarvittu Ruotsin ex. porvari valtionvarainministerin eikä VATT:in verorahoilla elävän etupiirin analyysiä siitä mikä sinulle on parasta kunhan etupiirin ehdot ensin täyttyvät - pelkkää matematiikkaa ja vaalipropagandaa.

Suomi nousee vain ja ainostaan oikealla työllä, siitä maksettavalla reilulla korvauksella, työttömyyden poistamisella, kevyemällä verotuksella, omalla valuutalla (ulkoinen devalvaatio), verojen oikealla käytöllä (käytetään omat rahat oman kansan eduksi johon verot on aluperin tarkoitettu), rehellisyydellä ja vastuunkannollla. Muistakaa tämä vaaliuurinilla käydessänne.

Kommentoi kirjoitusta.

Totuus vai tehtävä

Perjantai 2.1.2015 - Jarno Ruusala

Kyllä voi sanoa että propakanda elää ja voi hyvin. Ja ihan siihen vedoten että PS-puoluetta kohdellaan todella eri arvoisesti vaikka ei PS ole yhtään huonompi kuin muutkaan puolueet. Selvästi huomaa että nykymaailma ei kestä kohdata totuutta, totuuden puhumisesta kaikki tämä ikävä kohtelu johtuu. Ei perussuomalaiset ole kaikki tietävä vaan puolue joka uskaltaa sanoa asiat ääneet - siitä se totuuus usein muodostuu. Jos tuodaan esim. tukipaketti-asiat esiin, alkaa kauhea vääntäminen siitä. Voimme kuitenkin ajatella asioita niin että jos joku tekee väärin, niin hyväksytään se mutta myös myönnettäisiin virhe eikä jatketa sillä tiellä. Rahaa on jaettu ympäri ämpäri eurooppaa ja samaan aikaan Suomessa vyötä kiristetään eikä siinä monien mielestä ole mitään ihmeellistä. Minusta Suomessa kerätyt verovarat tulee ohjata ensisijaisesti Suomalaiseten hyväksi eikä kurjistaa tilannetta entisestään. 2015 Suomen nettomaksuosuus kasvaa 600 miljoonaa euroa, se raha on jostain palveluista tai palkoista pois. Voimme vain huomata sen että EU haluaisi kierrätää rahamme vaaleilla valitsemattoman komission päätäntävallan kautta eikä oman parlamenttimme. Hyvä esimerkki oli maitotuet jotka saatiin (hyvä asia tietysti) kovan väännön jälkeen mutta tässkin pointtina oli se että maksamme entistä enemmän ja saamme entistä vähemmän, lisäksi päätäntävaltamme EU:ssa kutistuu - ei hyvältä näytä jos itsenäisyysajattelua harrastaa.

Suomessa on tällä hetkellä n.8000 asunnotonta (wikipedia), leipäjonot senkuin kasvaa, n.500 000 työtöntä, 100mrd euroa velkaa, maa elää velkapainotteisesti, teollisuudesta on hävinnyt 10 vuodessa yli 100 000 työpaikkaa, annetaan miljardeja Saksan, Ranskan ja Britannian varakkaille pankeille ja maille (vakuudet)- mitä pahaa siinä on että ajatellaan oman maan ja kansalaisten parhaaksi? Joku voi olla erimieltä mutta se on hänen oikeutensa, itse en ole halukas elättämään Suomea varakkaampia maita ja pankkeja, heidän omien hölmöilyidensä vuoksi - haluan auttaa ja tukea veroeuroillani Suomalaisia, lapsia, vahuksia, työttömiä ja sairaita - tässä riittää autettavaa ihan omiksi tarpeiksi.


Kuka on sitten oikeassa, minä olen tätä mieltä ja sitä tuota mieltä - kunnioitan sitä mutta totuuden näemme tulevaisuuden historian kirjoista.

Hyvää alkavaa vuotta 2015!

Kommentoi kirjoitusta.

Vaalirauhaa rikotaan jatkuvasti

Maanantai 29.12.2014 - Jarno Ruusala

Joka päivä voi lukea Ylestä, HS:ta ja muista iltapulumedioista joissa vaalirauhaa rikotaan. Suomeksi kansalle laitetaan "oikeat" henkilöt esille joita meidän pitäisi keväällä äänestää.

Tämän päivän iltapulussa (olikohan iltalehti vai sanomat) markkoinoidaan sipilää, stubbeloa ja rinnettä kansan pääministerisuosikeiksi - tässä sitä markkinointia, vaalirauhan rikkomista ja kansan mielipiteiden ohjaamista parhaimmillaan.

Tämän pakkodemokratian ja sanojen suuhunsyöttöpropakanda senkuin jatkuu - lupaan että jos Soini jätetään tälläkin kertaa rannallle, tulee pankkiunioini ja itsenäisyyden menetys varmuudella tänne pohjolaan. Lisäksi saadaan tulonjakounionin kehitys vauhtiin. Tämä on sitä muutosta "parhaimmillaan" jota Suomi tarvitsee eli asiat saa ja pitää muuttua mutta politiikot ei.

Kommentoi kirjoitusta.

Me maksamme turhasta

Tiistai 16.12.2014 - Jarno Ruusala

Suomi on EU:ssa olon aikana maksanut muiden jäsenmaiden jäsenmaksualennuksia jo yli 2,5mrd euroa, vuodesta 1995-2014. Aika monen duunarin ja toimistotädin keräämät verot että saadaan tuo summa kasaa...

Ensi vuonna 2015 jäsenmaksumme netto-osuus nousee noin 600miljoonasta, noin 1,2mrd:iin euroon, eli tuplaantuu. (suomenuutiset.fi)

Mitä se sitten tarkoittaa esim. Tuusulassa:

- valtio leikkaa valtionosuuksia (Tuusulassa noin 2miljoonaa vuonna 2015)

- valtion kiristää samaan aikaan kuntia lisäämään vastuitaan, eli menojaan

- tämä kaikki johtaa siihen että palveluita tullaan leikkaamaan (lukiot, terveyspalvelut, kirjastopalvelut jne.) - kuntapäättäjät eivät mahda tälle asialle mitään, syy on hallituksemme, joka jakaa rahamme pois

Kuinka moni on huomannut hallituksemme maininneen, että kun Suomi toimiii maailmanparantajana sekä maailmanelättäjänä, kuinka se kostautuu täällä Suomessa palveluiden heikkenmisenä, ei kertaakaan. Jos PS (Timo Soinin/Sampo Terhon) autoveroehdotusta muistellaan niin VM Antti Rinne mainitsi heti että "PS on leikkaamassa vanhuksilta, lapsilta ja palveluista kun 1mrd autoveroa aukko jäisi" - Rinne ei muistanut että samaan aikaan ollaan ensivuonna maksamassa mm. lisää EU-jäsen maksuja 600miljoonaa, eli melkein se autoveron osuus. Ja kaiken tämän päälle jaamme useita miljardeja muihin turhiin asioihin.

Perjantai sanon minä; meillä on varaa maksaa muille maille mutta ei itsellemme, omilla tienaamillamme rahoilla - kysynkin että miten nämä vanhat puolueet voivat vielä ylipäätään saada kansan tukea? En ymmärrä.

Kommentoi kirjoitusta.

Oma valuutta vai palkkaleikkuri

Maanantai 15.12.2014 - Jarno Ruusala

EKP:n Draghi kävi marraskuussa Suomessa puhumassa Euroopan taloustilasta ja siitä miten se saataisiin paremmalle tolalle. Hän ehdottaa siihen lääkkeeksi inflaatiota (setelien painaminen), eli hintojen nousua ja sekä palkka alea.

Mitä ihmettä toi ukkeli horisee, palkkojen leikkaus ja hintojen nousu, sillähän se maailma "parantuu"...

Suomalaisten etu ei ole olla eurossa, ajaa palkkoja lähemmäs itä-euroopan tasoa - voiko joku kuvitella että teollisuus nousee ilman että tuontantomme olisi kilpailukykyinen ilman että palkat ovat halpojen euroopan palkkamaiden tasolla, jotta Suomi saadaan nousuun. Ei ole mahdollista, ei sitten mitenkään. Romania joka on EU maa, on jo halvempi kuin Kiina, eli tahtoo sanoa että Suomen on vaarallista olla eurossa koska teollisuus löytää tiensä helpommin Romaniaan kuin Kiinaan ja kuitenkin pois Suomesta joka kilpailee kovimmilla kustannuksilla mutta samalla valuutalla kuin Romania - mahdoton yhtälö Suomelle. Suomi ei nouse tästä suosta ennen kuin oma valuutta otetaan käyttöön, se on fakta

Suomen ja Suomalaisten etu olisi irtaantua eurosta mahdollisimman nopeasti, saada oma valuutta ja valuutan heikkenemisen kautta saada teollisuutemme kasvu-uralle, siis se teollisuus jota vielä jäljellä on.

Keskusta kuitenkin euron puolustajana (eivät ole esittäneet vaihtoehtoa) porskuttaa gallupeissa, eli jos keskusta voittaa vaalit, niin voidaan sanoa heippa Suomen hyvinvoinnille, perustellen em. asioihin.

Kommentoi kirjoitusta.

PS kannattaa autoveron poistoa

Sunnuntai 14.12.2014 - Jarno Ruusala

Ja valtionvarainministeri Rinne vastustaa (ei keksi mistä se korvaava 1mrd otettaisiin: http://www.kauppalehti.fi/etusivu/rinne+hslle+autoveron+poisto+hyvin+vaikea+toteuttaa/201412712391?ga=np#kommentit) sitä. Minusta olisi aika miettiä mihin Suomi verovarojaan tuhlaa ja katsoa oisko siellä "jossain" jotain "pieniä" porsaanreikiä josta voitaisiin nipistää, kuten:

-kehitysapu 1,1mrd per vuosi (suurin osa tästäkin rahasta päätyy todellista apua tarvitsemattomille)
- EU:n tukipaketit josta Suomen osuus kymmeniä mrd
- EU:n jäsenmaksu 1,1 mrd per vuosi
- yritystuet (mitä on sellainen business jota joudutaan yhteisillä verovaroillamme tukemaan, eikö se riitä että on olemassa julkinen sektori joka elää verovaroillamme)
- maataloustuet
- eläkekassat
- puoluetuet
- ay tuet
- yleensäkin kaikki tulonsiirrot mietintään

Suomi eläisi ja pärjäisi puolet pienemmällä (sis. myös autoveron poisto) verokannalla jos kerätyt verovarat käytettäisiin oikeaoppisesti. Tätä ei vain haluta tehdä, halutaan luoda mahdollisimman monimutkainen järjestelmä johon on helppoa perustella miljadien menot ilman että maksaja (veronmaksajat) asiaan havahtuu, pelkkää matematiikkaa tämäkin...

Kommentoi kirjoitusta.

Kansa päättää mutta tietääkö mistä?

Sunnuntai 9.11.2014 - Jarno Ruusala

Kyllä minä ymmärrän miksi Suomessa pitää leikata kaikesta, lapsislisitä, puolustuksesta, sairaanhoidosta, tienpidosta, korottaa veroja ja tehdä kaikkea mikä on haitaksi maksajille - syynä on EU ja siihen liittyvät "kytkykaupat". Ollaan vaan mukana ytimessä, antaa venäjän hyökätä suomeen, annetaan isisille kelakorvauksia, otetaan lisää mamuja (sos.perusteisia), ts. leikataan kaikki maksajilta (lue.kantaväestöltä) pois ja sota vielä päälle kun venäjäsuhteet eivät innosta. Mutta sitä minä en ymmärrä miksei kansa puutu asiaan ja ääenestä näitä päättäjiä pois, jotka ovat väärydellä toimineet.

http://yle.fi/uutiset/kreikan_velat_jaavat_lainoittajille/7609924

Kommentoi kirjoitusta.

Suomen kallein ongelma - OPCC

Maanantai 3.11.2014 - Jarno Ruusala

Ongelma ei ole ilmasto, ongelma on IPCC:n panelistit, muut ilmastouskovaiset sekä ilmatieteenlaitos jolla on vain lyhyen välin aikajanamittaus ilmastonmuutoksen syihin liittyen. Ensinnäkin ilmasto on kaoottinen eikä sitä voida pitkällä aikavälillä ennustaa oikein, toinen on ilmaston historia pitkällä aikavälillä joka poikkeaa merkittävästi lyhyen aikavälin johtopätöksistä, kolmanneksi auringon pilkut ovat merkittävä tekijä ilmastonmuutokseen, tähän ei lehmän pierut vaikuta, neljänneksi maapallon kallistuskulma vaihtelee sillä seurauksin että esim .kuuluisa sahara muuttuu keitaasta hiekka-aavikoksi muutaman asteen ja tai sen kymmenyksen muutoksella. Miten nämä ihmiset saataisiin asia ymmärtämään? Ei mitenkään koska he elävät tällä propakandalla.

Tästä linkki uutiseen: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014110218800521_ul.shtml

Kommentoi kirjoitusta.

Osataan päätöksiä tehdä Tuusulassakin

Lauantai 4.10.2014 - Jarno Ruusala

Espoon Asunnot Oy:n hallitus päätti olla korottamatta (ARAn talot) vuokria vuodelle 2015, joka meni äänestykseen ja jossa kokoomus ja vihreät vastustivat vuokrien pidättämistä vuoden 2014 tasolla. Tässä linkki päätöksestä. http://jukkakilpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/177200-espoon-asunnoissa-ei-koroteta-vuokria-2015

Pitää ilmoittaa että Kiinteistö Oy Haukkamäki päätti myös olla korottamatta vuodelle 2014 vuokria - päätösesitys tuli allekirjoittaneelta (hallituksen jäsen) joka sai myös muun hallituksen tuen.

Pitää voida osoittaa että maassa jossa on tiukka talouskuri, työttömyyttä ja alhainen inflaatio, jopa deflaation merkkejä ilmassa, ei ole rehellisiä perusteita korottaa vuokria saati muitakaan hintoja. Vuokrien hintataso tulee pitää järkevänä jotta voidaan tarjota kohtuuhintaista asumista, turvallisessa Tuusulassa. Tokihan se harmittaa että kohdetta ollaan myymässä jo kovaa vauhtia.

Ihmeellistä on se että maassa jota kokoomus johtaa, haluaa sisäistä devalvaatiota eli halvempia palkkoja mutta haluaa kuitenkin korottaa hintoja - millä matematiikalla sellainen yhtälö toimii - en minä ainakaan tiedä.

Tässä yksi osoitus siitä että osaataan päätöksiä tehdä Tuusulassakin.

Kommentoi kirjoitusta.

Suomi irti EU:n kynsistä

Perjantai 26.9.2014 - Jarno Ruusala

EU:sta vapaa aika koittaa ennen pitkää mutta kuinka nopeasti niin kansa sen päättää, uurinilla.

Olisi Suomen etujen mukaista ottaa etäisyyttä tästä "ytimestä" ja kohentaa omaa kilpailukykyä ulkoisella devalvaatiolla eli oman rahan kautta. Tällä hetkellä tilanne on sisäinen devalvaatio, eli kokoomus onnistui tavoitteessaan, ajamalla Suomen teollisuuden ja kilpailukyvyn pöpelikköön. Siitä seurauksena valtava työttömyys ja "uusien" halpapalkkaisten työpaikkojen muodostuminen - sitähän he ajavat ja osin ovat siinä onnistuneetkin.

Tämä on ilouutinen EK:lle ja sitä tukeville isoille yrityksille koska palkkojen alasajo nostaa heidän tulosta. Tämä on taas huono uutinen työtä tekevälle keski ja pienituloisille, hinnat tuppaa nousemaan (elintarvikkeet, lääkkeet jne.), palkat tippuu tai laahaa ja työttömyys pelottaa. Lisäksi isoveli saa paremman otteen kansasta jolloin heidän omien etujen ajaminen on entistä helpompaa -  kansa maksaa ja tekee sen likaisen työn, nurisematta tai nurina ei enää auta.

Jos saisin valita niin ehdottomasti ennemmin oma valuutta (oma valuutta luo vakautta työmarkkinoille ja nostetta tarvittaessa, euro ei), korkeammat korot ja halvemmat hinnat. Esimerkkinä voi ottaa asuntoluotot, vielä 20-vuotta sitten asuntolainoja maksettiin keskimäärin 10-vuotta, tänään 30-40 vuotta. Jokainen voi mielessään miettiä mistä moinen johtuu - osin kaavoituksesta, osin omasta sääntelystä mutta osin myös EU:sta joka nostaa hintoja (EU:n tavoite on kasvu ja siten inflaatio) mutta myös sääntelee ankarasti.

Kommentoi kirjoitusta.

Suomi rikkoo YK:n sopimusta

Torstai 25.9.2014 - Jarno Ruusala

Suomi rikkoo monia kansaivälisiä sopimuksia joista viimeisimpänä eikä vähäisimpänä on kansalaisten lähteminen ulkomaille taistelemaan.

Viime päivinä on voitu lukea uutisista että äärijärjestöt ovat rekrytoineet porukkaansa taistelemaan Syyriaan ja Irakiin. YK:n päätöslauselma on hyväksytty yksimielisesti ettei kansalaisia lähetetä taistelemaan ulkomaille - tästä Perussuomalaiset ovat huomauttaneet hallitusta jo vuonna 2011 mutta asia ei näytä hallitusta kiinnostavan koska eivät asialle mitään tee. On täysin käsittämätöntä että Suomi sallii ISIS:n kaltaisen tappamisen ja kiduttamisen.

Lähde: YLE

Kommentoi kirjoitusta.

Venäjä pakotteet

Keskiviikko 6.8.2014 - Jarno Ruusala

Ukrainankriisin seuraukset tulevat tuntuvat meidän Suomalaisten taloudessa ennen pitkää - on todella valitettavaa että meidän pitää toimia sijaiskärsijöinä koska Ukrainassa riidellään. Eihän me puututa afrikan sisällisotiinkaan niin miksi tähän.

Tärkein ja maantieteellisesti läheisin kauppakumppani Venäjä ollaan sulkemassa ulos yhteistyöstä - tämä siis seuraus EU:n yhteisestä päätöksestä.

Suomella ei ole varaa lopettaa kaupankäyntiä ja muutakaan kaupallista ja poliittista toimintaa Ukrainan kriisin vuoksi mutta näin näyttää käyvän. Suomi on varmasti suurin kärsijä koko maailmassa jos verrataan asiaa siihen että Suomi on hyvinvointivaltio, joka ylläpitää kansalaisten terveydenhuoltoa, koulujärjestelmää, infraa ja muita tärkeitä asioita kaikkien parhaaksi ja tämä vain vientituloilla.

Ei uskalla edes ajatella niitä seurauksia jotka tulevat ennen pitkää eteemme. Tämmöisiä uutisia ei tarvittaisi aikoina jolloin talous on jo muutenkin pohjamudissa.

Toivottavasti Suomen hallitus ottaisi loivemman linjan näiden pakotteiden kanssa ja toisivat esiin neuvottelupöydissä ne ongelmat jotka me joudumme kohtaamaa pienenä maana, maana joka on jo ollut osallisena Eurooppalaisten pankkien rahoituksessa ja monessa muussa. Urkainakriisissä meidän ei tarvitse eikä pitäisi olla mukana millään muulla tapaa kuin toimia rauhanneuvottelijoina - talouspakotteet kulkevat käsikädessä huonon taloustilanteemme kanssa ja siitä tulee pitkä alamäki, joka johtaa siihen että palvelut heikkeenee entisestään, työttömyys lisääntyy, vero kasvavat niillä jotka vielä töissä käy.

Nyt tarvittaan suoraselkäistä otetta jossa Suomen tulee olla ehdottelija, neuvottelija ja puolueeton maa ja jonka tulee etsiä ratkaisuja porkkanoilla ei kepillä!

Sanottakkoon vielä että Puola on vaatinut Venäjäpakotteiden takia EU:lta korvauksia koska Venäjä ilmoitti lopettavansa omenoiden oston Puolasta - iso business heille - oisko Suomenkin syytä vaatia korvauksia jos menetetyistä miljardeista jos Venäjä toteuttaa pahimmat skenaariot omista pakotteistaan länsimaille? Mielestäni kyllä mutta taidetaan olla tähän liian kilttejä, vaatiaksemme omiamme pois...

Kommentoi kirjoitusta.

Sote-ratkaisu valmis.

Keskiviikko 25.6.2014 - Jarno Ruusala

Tänään uutinen tietää kertoa että sote-alueet on jaettu 5:een eri alueeseen - mitä se käytännössä tarkoittaa, onko se ollut suuria puheita ja pieniä tekoja, ja millä tavalla se vaikuttaa ihmisten arkirutiiniin sairaskäynnillä - se jää nähtäväksi.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201406250155822_uu.shtml

Millä tavalla sote-päätös on turvannut palvelut (kuten uuisessa kokoomus kertoo) jos potilaita on edelleen yhtäpaljon kuin ennenkin, kulut ovat samat, sairaalat ja terkkarit samat, sama määrä lääkäreitä kuin ennenkin eli samat menot jokatapauksessa? Suurin hinku näyttää tässäkin olevan yksityistäminen eli myydään kaikki palvelut veroparatiisiyrityksille - siinä joidenkin mielestä säästää mutta itse ja moni muukin on erimieltä. Yksityistämisellä ei ongelmia ratkaista - sairauksia pitäisi ennaltaehkäistä, se on ainoa jolla kuluja voidaan tulevaisuudessa kutistaa tai pitää ne edes ennallaan. Sairauksia ennaltaehkäisyyn on monia keinoja kuten, liikunta, järkevä valistus (ei pelottelu), ruokavalio, epäterveelliseten elämäntapojen unohtaminen ja tärkeimpänä tietysti hyvä mieli joka pitää loitolla monet sairaudet.

Pääasia on kuitenkin että perusterveydenhoitoa sekä erikoisairaanhoitoa saa kun sitä tarvitsee.

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »